Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.
Trygg E-Handel
SEK
  • $ USD
  • £ GBP
  • € EUR
  • SEK
  • NOK
  • DKK
  • € EUR
  • € EUR
  • € EUR
  • PLN
  • € EUR
  • € EUR
Rapunzel of Sweden - Ledande inom löshår och hårförlängning
Din varukorg
Din varukorg är tom

Cookies och sekretesspolicy

Cookies

Vi använder cookies på den här webbplatsen för att förbättra din upplevelse. Cookies identifierar din dator och gör bland annat att webbplatsen kommer ihåg dina personliga inställningar. Cookies används också för att samla in statistiska data. Förutom användning av våra egna cookies jobbar vi med partners för att du ska få tillgång till ännu fler funktioner på hemsidan. De använder så kallade tredjepartscookies som gör att deras funktioner kan användas på vår hemsida. Den här typen av cookies känner inte igen dig personligen men kan känna igen din dator när du besöker rapunzelofsweden.se och andra hemsidor och ser till att du får bästa möjliga upplevelse. Du kan själv ställa in din webbläsare så att den meddelar dig när en webbplats använder cookies. Detta gör att du kan neka användande av cookies eller ställa in din webbläsare att radera cookies i slutet av ditt besök. Du kan dock inte handla i vår webbshop om du väljer att inaktivera cookies.
På vår hemsida använder vi också cookies/reklam ID i marknadsföringssyfte. Det gör att vi kan visa annonser till besökare som är intresserade av våra produkter via partners webbsidor, appar och e-post. Den så kallade ”re-targeting teknologin” använder dina cookies eller reklam ID för att visa annonser baserat på de sidor som du tidigare besökt. För att avsäga dig den här typen av annonsering kan du besöka dessa sidor: 
 
http://go.pardot.com/e/126241/2017-04-26/3zt6b4/117723709

Vi kan komma att dela data, t.ex. cookies som härrör från din registreringsinformation på vår webbplats eller vårt CRM-system med våra betrodda annonspartners. Detta gör det möjligt för dem att länka ihop dina enheter, så som mobil, surfplatta och dator, och ge dig en smidig upplevelse över de olika enheter och miljöer du använder. För länkningar av detta slag gäller vår annonspartner Criteos sekretesspolicy. Om du vill veta mer om detta hänvisar vi till sekretesspolicyn som anges i ovan nämnda plattformar eller listade nedan.
 

Generell sekretesspolicy

Rapunzel of Sweden AB (org. nr.  556732-5047, hädanefter kallad Rapunzel eller vi) är ansvarig för denna webbplats. Företaget är registrerat i Umeå, Sverige. Rapunzel är medveten om vikten av att skydda sekretessen för personlig och finansiell information. För att skydda den information du ger oss har vi instiftat strikta riktlinjer och säkerhetsåtgärder. När du registrerar dig online på vår webbplats på  www.rapunzelofsweden.se eller i någon av våra salonger godkänner du att vi bearbetar och använder inlämnade personuppgifter i enlighet med denna sekretesspolicy. Sekretesspolicyn gäller för alla personuppgifter som samlas in, bevaras eller används av Rapunzel. Det är viktigt att du läser och förstår vår Sekretesspolicy innan du använder våra tjänster. Rapunzel är personuppgiftsansvarig för alla personuppgifter vi samlar in och behandlar i enlighet med denna sekretesspolicy. 

Vilken information sparar/lagrar/samlar Rapunzel of Sweden?

Rapunzel samlar in och lagrar personlig data, med personlig data syftas det på namn, e-mail, mobilnummer, adress etc., från alla webbplatsbesökare som registrerar information på webbplatsen eller handlar i webbshopen. Vi använder också cookies, i enlighet med vår cookiepolicy, och spårar din IP-adress för att förbättra vår service till dig och din Rapunzel-upplevelse. Vi samlar och skyddar också viss personlig information, såsom namn, adress, telefonnummer och e-postadress, etc. från salongskunder och i vissa fall från tredje part till exempel genom köp via Klarna. Rapunzel of Sweden sparar och/eller lagrar inte kreditkortsinformation. För att ge dig en bättre upplevelse kan vi kombinera den information som du ger oss med annan information som är tillgänglig för allmänheten.

Hur använder Rapunzel of Sweden den information som du anger?

Vi använder informationen för att fullfölja dina beställningar och/eller köp, för att förbättra och anpassa din shoppingupplevelse hos oss och för att kommunicera med dig i enlighet med denna policy. Om du delger oss din personliga information, antingen på vår webbplats, genom kommunikation via e-mail, chatt eller i någon av våra salonger, kommer vi använda den informationen inom ramen för ditt köp och/eller beställning, för att du enkelt ska kunna registrera dig i vår webbshop, för att administrera tjänster på vår webbplats, för att behandla de beställningar du gör hos oss och för att hålla dig informerad om speciella events eller kampanjer vi anordnar. I övrigt använder vi den information du ger oss för att se över vår prestation och för att förbättra våra tjänster och vår service till dig samt för att kommunicera med dig om du gjort en beställning.  Vi kan också komma att använda information om ditt produktintresse och inköp från oss och våra samarbetspartners för att förbättra vår webbplats, samt din online- och/eller salongsupplevelse. Vi kan komma att kontakta dig, beroende på vilka val du gjort, via e-post, post eller telefon, för att rekommendera liknade eller kompletterande produkter eller behandlingar.
 
Marknadsundersökningarna vi utför är till för att vi vill veta mer om hur vi kan förbättra våra produkterbjudanden och förbättra din upplevelse som kund. För att ge dig bättre service kan vi också kombinera den information som du ger oss med information om ditt produktintresse och inköp med tredje part på sätt som beskrivet i cookie-policyn.  Detta inklusive demografisk information och information som finns tillgänglig för allmänheten. Vi kan också kombinera denna information med information vi får från våra samarbetspartners.
 
Om du anmäler dig till Hair Academy kommer de uppgifter som du delger oss inom ramen för anmälan till någon av våra kurser att användas för att bjuda in dig till kommande kurstillfällen.  
Du kan registrera dig för våra nyhetsbrev och andra utskick på vår hemsida. Vi kommer då att använda din e-postadress för att skicka dig meddelanden via e-post, men endast om du har gett oss ditt uttryckliga samtycke till detta. Samtycke ges på vår webbplats eller i någon av våra salonger. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke, antingen genom en länk som du återfinner i alla mejl från oss, eller genom att skicka ett mejl till info@rapunzelofsweden.com. 
 
Om du har lämnat produkter i varukorgen på vår webbplats samt skrivit in din e-postadress kommer vi att skicka ut en påminnelse om detta. Eftersom du vid dessa tillfällen inte har fullföljt din beställning eller köp behandlar vi denna typ av information endast om vi i enlighet med vad som anförts ovan har ett berättigat intresse för det, det vill säga för att påminna dig om din pågående beställning.  Din e-postadress kommer dock inte att lagras efter att denna påminnelse skickats, och vi kommer inte vidare kontakta dig via e-post annat än vad som angivits ovan, om vi inte fått ditt samtycke till detta. Vi försöker alltid minimera sådan behandling, och sparar därför inte dina uppgifter längre än nödvändning för att skicka dig påminnelsen. 
 
Ditt namn och postadress behandlar vi för att kunna fullgöra leverans av ditt köp och sedan för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig som konsument. Har du anmält dig till någon av våra kurser (till exempel Hair Academy), behandlar vi de personuppgifter du uppger till oss i samband med anmälan för att identifiera dig som kursdeltagare och således uppfylla våra kontraktuella förpliktelser mot dig. 
 
När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev eller utskick per e-post inhämtar vi ditt uttryckliga samtycke till denna behandling. All annan häri nämnd behandling av personuppgifter utför vi för att informera dig om produkter och tjänster vi tror att du kan vara intresserad av, eller för att utvärdera och utveckla de tjänster vi erbjuder. Vi strävar efter att behandla så få personuppgifter som möjligt, på ett sätt som på minsta möjliga sätt ingriper i din personliga sfär. Vi behandlar aldrig andra personuppgifter än de som är nödvändiga för att vi ska uppnå våra häri presenterade syften. I vår bedömning har vi därför mot denna bakgrund kommit fram till att vårt intresse är berättigat och motiverat.
 

Hur länge sparar vi din information?

Vi sparar endast information så länge som anses vara fördelaktigt för dig, nödvändigt för att vi ska utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig samt för att möta de lagstadgade lagringstiderna. 
Tre år från sista köp kommer du att finnas i vår kunddatabas, om du skulle vilja bli borttagen tidigare än så var vänlig kontakta IT-support@rapunzel.com. Om du har gjort köp i vår webshop kommer dina personuppgifter kopplade till köpet att lagras i sju år från dagen för köpet, för att vi ska kunna uppfylla våra bokföringsmässiga förpliktelser.
 

Delar Rapunzel of Sweden din information till andra?

Rapunzel säljer, hyr ut eller avslöjar inte våra kunders namn, postadress, e-postadress eller annan personlig information till tredje part om vi inte tidigare har informerat och i tillämpliga fall inhämtat ditt samtycke till att delge denna information till betrodda samarbetspartners eller tredje partscookies. För att upprätthålla vår webbplats, hantera vår databas, distribuera e-post och kommunicera med våra kunder upprättar Rapunzel kontrakt med tredje part. Detta sker endast för Rapunzels räkning och utan tillåtelse för någon av dessa tjänsteleverantörer att använda dina uppgifter i annat syfte än för att utföra uppdrag enligt våra instruktioner. Vi lämnar inte ut din information på annat sätt till tredje part, såvida vi inte är skyldiga att göra detta enligt lag eller i samband med rättsligt anspråk eller förfarande. Om Rapunzel förvärvas av eller konsolideras med ett annat företag blir information om Rapunzels kunder tillgängligt för den nya enheten. Den nya enheten kommer att skydda sekretessen och din personliga information i överensstämmelse med denna sekretesspolicy.  

Säkerhet

Rapunzel använder lämpliga och tillgängliga säkerhetsåtgärder för att skydda den information som du lämnat till oss. Samtidigt som vi vidtar rimliga åtgärder för att skydda din personliga information från obehörig tillgång, intrång eller användning accepterar du att ingen internet-dataöverföring kan vara säker från tillträde av oavsiktliga mottagare. 

Riktighet och upprätthållande

Du har rätt att begära tillgång till och korrigering av alla personuppgifter som du lämnar till oss. Du kan ta bort dina personuppgifter från Rapunzel marknadsföringslista och/eller ditt användarkonto genom att kontakta vår kundtjänst på: + 46 90 70 60 70 eller genom att kontakta oss via e-post:  info@rapunzelofsweden.com Du kan också själv ändra dina personuppgifter genom att logga in på Min sida på Rapunzel® of Swedens webbplats. Genom att kontakta oss på nämnda telefonnummer eller epost kan du be om ett utdrag avseende de personuppgifter vi behandlar om dig. Vi kan även hjälpa dig att överföra dina personuppgifter till en annan mottagare, och/eller radera dina personuppgifter om du ber oss göra det.  Du har även rätt att invända mot den del av vår behandling som vi stödjer på vårt berättigade intresse. Vår förhoppning är att alla frågor rörande vår behandling av dina personuppgifter kan lösas effektivt genom kommunikation mellan oss, men om du hellre vill har du alltid rätt att vända dig till Datainspektionen för att göra en invändning rörande vår behandling av dina personuppgifter. Kontaktuppgifter till Datainspektionen finns på deras hemsida.

Rättslig inköpsålder

Om du är under arton (18) år kräver vi att du informerar en förälder eller vårdnadshavare och får dess medgivande innan beställning av produkt från vår webbshop eller i en av våra butiker. 
Rapunzel vill inte samla och lagra personlig information från personer under tretton (13) år. Om du är under tretton (13) år måste istället din förälder eller vårdnadshavare registrera sig som användare. Rapunzel förbehåller sig rätten att radera dina personuppgifter och inaktivera eventuellt användarkonto om det uppdagas att du är under tretton (13) år gammal.
 

Accepterande av sekretesspolicy och modifieringar

Genom att besöka och använda dig av Rapunzel of Swedens webbplats, göra inköp i vår webbshop, eller ange personlig information i någon av våra salonger samtycker du till vår användning och utlämnande av information på det vis som beskrivs i denna sekretesspolicy. Rapunzel förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna sekretesspolicy och/eller tillämpningen av den. Den vid var tid aktuella policyn finns tillgänglig på vår webbplats och vi uppmanar dig att läsa den, speciellt varje gång du använder vår webbshop. Vi kommer att meddela dig eventuella ändringar i vår sekretesspolicy genom att publicera ändringarna på vår webbplats. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller kommentarer gällande vår sekretesspolicy kan du kontakta oss via e-post: info@rapunzelofsweden.com Du kan också skicka ett brev till oss: Rapunzel of Sweden AB Box 3174, 903 04 Umeå, Sweden.